GROUPE GM: MILIEUVRIENDELIJKE
INSPANNINGEN


 
 

Met het Care About Earth-programma zetten we ons in om duurzame producten te ontwikkelen en de impact op het milieu te verkleinen. Zo kunnen we helpen om de planeet voor toekomstige generaties te beschermen. Het zoveel mogelijk schrappen van wegwerpplastic en materiaal gemaakt van fossiele brandstoffen behoort tot onze aandachtspunten. Daarbij geven we steeds voorrang aan verantwoorde en duurzame alternatieven.

We hebben tal van duurzame initiatieven opgestart die ons helpen om zo milieuvriendelijk en bewust te worden als we kunnen, zonder te moeten inboeten aan de kwaliteit van onze producten. Daarbij zien we er extra op toe om goede productiemethoden te hanteren en aan Europese regelgevingen rond cosmetica te voldoen.

Laurent Marchand
Chief Executive Officer

 
 

 
 
 
 

ECOLOGISCH ONTWERP:
DE KERN VAN ONZE MISSIE


Ecologisch ontwerp, de systematische integratie van milieu-aspecten in productontwerp en -ontwikkeling, is erop gericht de negatieve impact op het milieu tijdens de volledige levensduur van een product te verkleinen.

Deze aanpak wordt van meet af aan op het ontwerpproces toegepast en richt zich op het bereiken van een optimaal evenwicht tussen ecologische, sociale, technische en economische vereisten op het gebied van productontwerp en -ontwikkeling. De ontwikkeling van een product biedt ons telkens weer de gelegenheid om na te denken over de milieuaspecten ervan en onze impact in elke fase te verkleinen, van de aankoop van grondstoffen tot de formule, de selectie van de productielocatie, het verpakkingsmateriaal, de verpakking, de verzending en de recyclage.

 
 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE EN ECOLOGISCH ONTWORPEN COSMETISCHE VERPAKKINGEN


Een van onze belangrijke verbeteringen heeft betrekking op verpakkingen. We hebben ervoor gekozen om de productie van verpakkingen te herzien en ecologische alternatieven te gebruiken om plastic gemaakt van fossiele brandstoffen van ons standaardaanbod te schrappen.

Onze producten worden nu verpakt in duurzame materialen zoals biologisch plastic afkomstig van suikerriet en gerecycleerd plastic afkomstig van consumenten en fabrikanten. Door te kiezen voor een ecologisch ontwerp bieden we hoteliers duurzame oplossingen en helpen we hen om op milieuvriendelijke werkwijzen over te schakelen.

 
 

 
 

 
 
 
 

ONZE BIOLOGISCHE VERPAKKINGEN: OP BASIS VAN SUIKERRIET


Om het gebruik van plastic uit beperkte hulpbronnen zoals fossiele brandstoffen te vermijden, bieden we 100% plantaardige tubes, flessen en grote dispensers die gemaakt zijn van restafval van suikerriet, ook wel bekend als bagasse.

Het suikerriet dat we gebruiken is uitsluitend afkomstig van duurzaam beheerde boerderijen en verantwoorde leveranciers en we gebruiken het afval van het industriële proces pas na ten minste 3 extractiecycli. Dat zorgt ervoor dat onze productie niet schadelijk is voor de ecosystemen van de productiegebieden.

+ Onze dispenserpompen zijn gemaakt van biohars dat hoofdzakelijk afkomstig is van bagasse.

 
 
 
 

ONZE GERECYCLEERDE MATERIALEN


Wij produceren verpakkingen die het gebruik van gerecycleerd materiaal uit de volgende bronnen bevorderen:

PCR-materiaal (post-consumer recycled) afkomstig van consumentenafval dat voorheen is gebruikt en weggegooid.

PIR-plastic (post-industry recycled) afkomstig van het hergebruik van industrieel afval (productieafval) of teruggeroepen producten die nooit door consumenten zijn gebruikt. Onze flessen, dispensers en doppen kunnen gemaakt worden van gerecycleerd plastiek, we kunnen ook gerecycleerd papier gebruiken voor de flessen en de etiketten van onze dispensers, en onze zepen kunnen verpakt worden in gerecycleerd kartonnen dozen en ook in gerecycleerd papier.

+ Deze materialen zijn bovendien volledig recycleerbaar.

 
 

 
 
 
 

ONZE ECOPUMP

Niet-hervulbaarsysteem
300 tot 500 ml


Ecopump-dispensers met een grote inhoud (300 ml tot 500 ml) en een ronde of vierkante basis. Ze zijn verkrijgbaar in tal van vormen en materialen (biologisch plastic en PCR) om in uw verschillende behoeften te voorzien.

+ De dispensers van 500 ml met een ronde basis zijn verkrijgbaar in een ondoorzichtige versie met een venster om het vloeistofniveau gemakkelijk te controleren.

 
 

 
 
 
 

ONZE PUMPS
& WALL BRACKETS


Om uw milieutransitie te respecteren, worden onze pumps meestal gemaakt van bioharden die afkomstig zijn van planten zoals suikerriet.

Er zijn verschillende wall brackets beschikbaar die bij onze oplossingen passen. Single, double of triple, ze zijn gemaakt van roestvrij staal, verchroomd messing of ABS.

Ze kunnen opgehangen worden met schroeven of dubbelzijdig plakband.

 
 

 
 
 
 

ONZE ECOFILL

Veilig hervulbaarsysteem
400 ml


Een nieuwe en innovatieve hervulbare en traceerbare milieuvriendelijke dispenser. Een schone, veilige, snelle en gemakkelijke oplossing met een verminderde impact op het milieu.

 
 

 
 

De fles wordt geleverd met verzegelde zakjes van 400ml, waardoor de verpakking minimaal is, aangezien ze gemaakt zijn van slechts 8g recycleerbaar plastiek en garandeer volledig traceerbare cosmetica. Ecofill-fles bestaat in gerecycleerd plastiek met een doorschijnende afwerking en in polycarbonaat plastiek met een transparante afwerking, beide recycleerbaar.

+ De traceerbaarheid van het zakje voldoet aan Europese cosmeticaregelgevingen, het zakje is na verzegeling onvervalsbaar en de herkomst en de kwaliteit van het product zijn gegarandeerd.

*Alleen voor doorschijnende flessen

 
 
 
 

ONZE ECOSOURCE

Veilig hervulbaarsysteem
375 ml


Ecosource. De luchtledige ECOSOURCE-dispenser, met Scandinavisch en Europees Ecolabel-keurmerk, is de eerste cosmeticadispenser voor formules zonder conserveermiddelen die even zacht zijn voor de huid als voor het milieu.

Dankzij deze innovatieve gepatenteerde exclusieve technologie kunnen producten verwarmd en verpakt worden in luchtledige steriele zakjes van 375 ml die gemaakt zijn van slechts 10 g plastic. Ecosource biedt een unieke combinatie van kwaliteit, ecologie, innovatie en veiligheid.

 
 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE EN
ECOLOGISCH ONTWORPEN TUBES EN FLESSEN


We bieden een uitgebreid assortiment van flessen met een inhoud van 20 ml tot 100 ml, verkrijgbaar in gerecycleerd plastic of plastic afkomstig van suikerriet.

Onze tubes zijn verkrijgbaar in formaten van 10 ml tot 200 ml en in verschillende afwerkingen. Alle tubes in onze standaardgamma’s zijn gemaakt van suikerriet.

 
 

 
 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE
EN ECOLOGISCH ONTWORPEN ZEPEN


Onze zeepblokken zijn gemaakt van palmolie afkomstig van RSPO gescheiden en massabalans-palmplantages (die bijdragen aan de productie en het gebruik van gecertificeerde duurzame palmolie).

 • Ze zijn plantaardig en bestaan voor tot wel 99% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
 • Sinds 2020 bevatten ze geen EDTA en BHT meer.
 • Ze kunnen veganistisch zijn.
 • Ze zijn allemaal dermatologisch getest en diervriendelijk.

 
 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE EN ECOLOGISCH ONTWORPEN VLOEIBARE FORMULES


 • Tot 99% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong.
 • Bevatten geen formaldehyde, ftalaten of parabenen.
 • Niet behandeld met ioniserende straling.
 • Allemaal dermatologisch getest en diervriendelijk.

Onze organische cosmeticaproducten zijn gecertificeerd door COSMECERT volgens de COSMOS-standaard. We bieden een selectie van ECOLABEL-gecertificeerde cosmeticaproducten.

 
 

 
 

Al naargelang uw behoeften kunnen we ook vloeibare formules ontwikkelen die:

 • Veganistisch zijn.
 • Geen minerale oliën, kleurstoffen, SLS en SLES of fenosyethanol bevatten.
 • Natuurlijke geuren, kruidenextracten, essentiële oliën, plantaardige oliën enz. bevatten.
 
 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE EN ECOLOGISCH ONTWORPEN VASTE FORMULES


Deze 100% plasticvrije producten zijn verkrijgbaar in shampoo-, douchegel- en conditionerformules. Hun vaste vorm gebruikt voor de productie negen keer minder water dan de klassieke vloeibare formules.

Ze zijn:

 • Zeepvrij, pH-neutraal
 • Dermatologisch getest
 • Diervriendelijk
 • Sulfaatvrij (voor de vaste shampoo en douchegel)
 • Veganistisch (formule)
 • Gemakkelijk om mee te nemen en herbruikbaar
 • Verpakt in karton of allegropapier

Deze producten zijn volledig zeepvrij, waardoor deze dermatologische zeepblokken ideaal zijn voor de gevoelige en atopische huid. Ze zijn gemaakt van een mengeling van milde oppervlakteactieve stoffen zoals natriumcocoylisetionaat verkregen uit kokosolie, emulgatoren en verzachtende stoffen.

Omdat ze noch natrium noch SLS bevatten leunt hun pH-waarde van nature dicht aan bij die van water, waardoor ze geschikt zijn voor de gevoelige huid.

 
 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE EN ECOLOGISCH ONTWORPEN ACCESSOIRES


 • Wattenstaafjes met een papieren stokje
 • Badkameraccessoires gemaakt van stro en maiszetmeel
 • Tandenborstel en scheermesje met bamboe handvat
 • Plastiekvrije kartonnen beker en deksel van maiszetmeel
 • Bamboe tandenborstelbeker en zakje van maiszetmeel
 • Bamboe cocktailstaaf
 • Waszak van bamboe of kraftpapier
 • 100% biologische bamboe slippers
 • Bamboe gezichtstissues
 • Organic katoenen tassen
 • Pantoffels gemaakt van kurk of karton
 • Tandenborstelbeker van kraftkarton met veiligheidsetiket
 • PURE PAPER -accessoirezakjes
 
 

 
 

 
 
 
 

TRAYS


 • Tray op basis van mais die minimaal 50% biologisch afbreekbaar maiszetmeel bevat
 • BIOCOMP®-tray, 100% plantaardig, 100% recycleerbaar en gecertificeerd als 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar
 • Eikenhouten tray, recycleerbaar en compatibel met afvalterugwinning

 
 

 
 
 
 

VERANTWOORDE EN ECOLOGISCH ONTWORPEN VERPAKKINGEN


Bij elk product dat we ontwikkelen houden we rekening met onze impact op het milieu en optimaliseren we onze ontwerpen om de grootte en het gewicht van de verpakkingen zoveel mogelijk te verminderen. We maximaliseren ons gebruik van biologische, recycleerbare en gerecycleerde materialen en we maken verpakkingsmateriaal van gerecycleerd en recycleerbaar papier en karton.

+ we bieden recycleerbaar steenpapier aan

We hebben overbodige verpakkingen en verpakkingsmateriaal drastisch verminderd. Plastic zakjes worden niet meer gebruikt voor de verpakking van onze accessoires om het gebruik van plastic zoveel mogelijk terug te dringen. In plaats daarvan, zijn onze verpakkingen nu voorzien van voorgesneden openingen om hygiëne en veiligheid te garanderen.

+ Als bijkomende bescherming toch nodig is (bijv. uit hygiënische en veiligheidsoverwegingen), dan verpakken we de artikelen in: PLA-zakjes, gemaakt van maiszetmeel. Dit natuurlijk alternatief voor plastic is volledig biologisch afbreekbaar in industriële compostinstallaties. OF. Recycleerbare papieren zakjes

 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE PRODUCTIE


Kwaliteit is voor ons een vast onderdeel van onze activiteiten.

Onze fabrieken en industriële partners in Europa en Azië zijn ISO 22716-, 14001- en 9001-gecertificeerd en hanteren goede productiemethoden. Een uitstekende productiekwaliteit wordt gedurende het hele productieproces gegarandeerd.

Onze eigen fabrieken zijn gecertificeerd door COSMECERT volgens COSMOS -standaarden, en gecertificeerde door ECOLABEL volgens Europese ECOLABEL-standaarden. Ze streven ernaar hun impact op het milieu te minimaliseren door hun oplossingen voor aanvoerketens te stroomlijnen, het water- en energieverbruik te verminderen, afval te recycleren, het overmatige gebruik van verpakkingen te beperken en schone technologieën te gebruiken als onderdeel van ons Care About Earth-programma.

We vragen onze productiebedrijven en industriële partners ook om milieuvriendelijke werkwijzen te hanteren.

 
 

 
 
 
 

ONZE VERANTWOORDE
COMMUNICATIE


We hebben onze gedrukte materialen (brochures, catalogi, folders, flyers, handleidingen, ...) drastisch verminderd door onze communicatie te digitaliseren. We verkiezen altijd digitale content boven gedrukte materialen en we maken geleidelijk meer gebruik van QR-codes voor onze producten en installatiehandleidingen.

Voor de overige geprinte artikelen worden onze kartonnen dozen, brochures en folders geprint met acrylvernis op waterbasis en plantaardige inkt op verantwoorde verpakkingen gemaakt van:

 • Steenpapier
 • FSC-gerecycleerd papier en karton
 • PEFC-papier uit duurzaam beheerde bossen

Om een duidelijke en gestandaardiseerde boodschap rond ons Care About Earth-programma uit te dragen, hebben we een speciaal grafisch charter en een bibliotheek van logo’s en boodschappen ontwikkeld om toe te voegen aan onze verpakkingen, producten en communicatie.

Onze initiatieven zijn nu duidelijk omschreven en verstaanbaar.

 
 

 
 

MVO-beleid (maatschappelijk verantwoord ondernemen)


Vertrouwen, respect, diversiteit en het streven naar uitmuntendheid zijn de kernwaarden van ons bedrijf en staan aan de basis van onze ambitie om ons in te zetten voor de opbouw van een duurzaam bedrijf. We streven ernaar een positieve invloed te hebben in de gemeenschappen waarin wij aanwezig zijn, onze planeet te beschermen en bij te dragen aan het welzijn van onze medewerkers

HOE WIJ EEN POSITIEVE INVLOED PROBEREN TE CREËREN:

CONSUMENTEN

 • Door goede klantrelaties

 • Door een transparante bedrijfsvoering

 • Wij volgen traceerbaarheidsnormen, die de veiligheid en betrouwbaarheid van onze producten garanderen

GEMEENSCHAPPEN

 • We leveren een bijdrage aan diverse internationale programma’s zoals Clean the World en de Antoine de Saint Exupéry stichting

 • We nemen deel aan liefdadigheidsinitiatieven: we organiseren inzamelingen ten behoeve van goede doelen zoals het Rode Kruis of ANAP

 • We steunen ook de campagne ‘Paper for Food’ van BACF

 • We sponsoren lokale evenementen
 
 

 
 

LEVERANCIERS

 • We selecteren onze leveranciers zeer zorgvuldig

 • We zorgen ervoor dat zij voldoen aan onze gedragscode en onze waarden

 • We geven voorrang aan lokale leveranciers

WERKNEMERS

 • We houden ons aan de strengste internationale normen op het gebied van arbeid en mensenrechten

 • We ondersteunen onze medewerkers en geven ze de mogelijkheid om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen

 • Wij zorgen voor de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers op de werkplek en organiseren ARBO trainingen

 • We hebben een ethische gedragscode opgesteld

 • We hebben een ethische gedragscode opgesteld
 
 
Naar boven

GROUPE GM AFICOM Nederland : merkvoorzieningen, neutraal of gepersonaliseerd use cookies to keep the site working properly.
Some cookies may be used for analysis by GROUPE GM AFICOM Nederland : merkvoorzieningen, neutraal of gepersonaliseerd or its partners. By clicking on Accept all and continue, you consent to the use of these cookies.

We use Google Analytics to analyze statistics on our site.
These cookies allow us to collect information on the use and performance of our site in order to improve its functionality, attractiveness and content. The information collected by these cookies is aggregated, and is therefore anonymous.

We use Youtube to stream our videos. These cookies are linked to the video delivery service.